Advies

Voeding

Papegaaien komen uit verschillende gebieden van de wereld. Ieder soort vogel heeft zijn eigen voedingsbehoefte. Er bestaat veel discussie over welke voeding goed is voor uw papegaai. Een ding is zeker, uw gevleugelde vriend heeft heeft een uitgebreid en divers menu nodig. 

Als basis voer kunt u kiezen voor pellets of een zaadmengsel. Het voordeel van pellets is dat ieder brokje dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen bevat en uw kromsnavel dus altijd het juiste eet zonder selectief te kunnen zijn. 

Naast pellets beschikken wij over diverse zadenmengsels, speciaal samengesteld per soort papegaai.

Ook voor vogels die een speciaal dieet nodig hebben omdat ze over- of ondergewicht hebben, gevoelig zijn voor leververvetting of om welke reden dan ook heeft All4Parrots de mogelijkheid om een speciaal voer samen te stellen voor uw gevleugelde vriend.

All4Parrots staat voor u klaar om u een goed advies te geven over de voeding van uw papegaai.

Veren verzorgen

Aan het verendek van uw vogel kunt u veel zien, meer dan alleen de mooie kleuren. Het verendek laat namelijk ook zien of de vogel gezond en gelukkig is.

Voor een mooi in de veren zittende papegaai zijn een aantal factoren erg belangrijk. Een gezonde en goed uitgebalanceerde voeding, een vogel zonder stress en met voldoende (sloop)speelgoed en de mogelijkheid om te kunnen foerageren.

Daarnaast is het goed om uw vogel een aantal keer per week te douchen of nat te sprayen met de in onze webshop verkrijgbare spray pomp

Nagels knippen

Het is voor een kromsnavel belangrijk om diverse maten zitstokken te hebben in de kooi. Niet alleen voor het trainen van de pootjes, maar ook voor de nagels. 

Kies voor houten stokken, mineralen stokken of verse wilgentakken. Indien de nagels te lang zijn kunt u de nagels laten knippen. Indien u hier geen ervaring mee heeft is ons advies om dit te laten doen door iemand die er echt verstand van heeft om verwondingen te voorkomen. We kunnen dit tegen een kleine vergoeding voor u uitvoeren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nieuw!!!

Klanten van All4Parrots kunnen gratis de nagels van hun papegaai laten knippen en vijlen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!