Hoe houd ik mijn papegaai of parkiet gezond?

Gepubliceerd op 24 februari 2024 om 11:22

In de 32 jaar dat ik papegaaienhouder ben heb ik vele soorten pellet voedingen getest.

Er zijn 3 merken pellets waar ik persoonlijk hele goede ervaringen mee heb. Helaas zijn er ook pellets die niet goed zijn voor uw papegaai of parkiet. Door hun onnatuurlijke ingrediënten zijn bepaalde merken geen goede keuze zijn voor uw vogel.
Denk hierbij aan pellets waar veel onnatuurlijke kleur- en smaakstoffen aan zijn toegevoegd, ook wel bekend als e-nummers.

Na veel testen, onderzoeken en observeren van onze vogels is Vital Pellets voor ons de nummer één onder de pellets. Ze bevatten geen onnatuurlijke toevoegingen en worden door de unieke samenstelling en korrelgrootte van 6 mm door bijna elke kromsnavel goed gegeten. 

Aan de pellet zijn de nodige vitamines,  creatine, spirulina en probiotica toegevoegd.Naast de pellet voeding adviseren wij om uw vogel vers fruit en groente aan te bieden en 2 dagen per week een goed uitgebalanceerde zadenmix voor het type vogel die u heeft. Vermeid te veel vet- en suikerrijk voedsel. Hydratie
Zorg altijd voor vers, schoon water. Ververs het water minimaal één keer per dag. Sproei uw vogel regelmatig met een mist spray of onder douche.

Zo houdt u uw papegaai of parkiet in een topconditie.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.